Een koppige Steenbok of een brutale Boogschutter

Je bent geboren in januari, dus je bent een koppige Steenbok of je bent een makkelijk te misleiden vis (sterrenbeeld Vissen). We kennen natuurlijk allemaal ons eigen sterrenbeeld wel en er is ons heel veel wijs gemaakt over ons liefdesleven of over wat je de volgende dag gaat beleven, maar de grote vraag is natuurlijk: klopt dit allemaal wel? 

Zelf ben ik op 13 januari 1999 geboren, dit maakt mij een echte Steenbok. Ik weet nog wel dat ik vroeger elke week mijn horoscoop las en daar heilig in geloofde. Zo at ik vroeger een keer een banaan en las ik vervolgens in mijn horoscoop dat ik diezelfde dag een banaan zou eten. Hierdoor ben ik er echt in gaan “geloven” en las ik elke week mijn horoscoop in tijdschrift de Tina. Ik kwam vandaag een artikel tegen via Facebook, waarin stond dat je sterrenbeeld waarschijnlijk is veranderd. Dit benieuwde mij, dus ik had geen moment van twijfel om hier meer informatie over op te zoeken.

Afbeeldingsresultaat voor de sterrenbeelden steenbok

De sterrenwacht in Heerlen heeft vorig jaar bijzondere ontdekkingen gedaan. De eerste ontdekking is dat de datums van de sterrenbeelden niet kloppen. Je sterrenbeeld word bepaald door de stand van de zon op de dag dat je geboren bent. Bijvoorbeeld: De zon staat in het sterrenbeeld van de Weegschaal, dan ben je een Weegschaal. Het begrip “sterrenbeelden” bestaat al maar liefst 2000 jaar en in die jaren tijd zijn de zon en de planeten een stukje verschoven. Zo’n 2000 jaar geleden was je een Stier als je op 5 mei jarig was, maar nu ben je bijvoorbeeld een levensechte Ram.

Dit is een overzicht van de sterrenbeelden met de nieuwe actuele datums:

Steenbok (Capricornus) 21 jan- 16 feb
Waterman (Aquarius) 16 feb- 11 mrt
Vissen (Pisces) 11 mrt- 18 apr
Ram (Aries) 18 apr- 13 mei
Stier (Taurus) 13 mei-22 juni
Tweelingen (Gemini) 22 juni-21 juli
Kreeft (Cancer) 21 juli- 10 aug
Leeuw (Leo) 10 aug-16 sep
Maagd (Virgo) 16 sept-31 okt
Weegschaal (Libra) 31 okt- 23 nov
Schorpioen (Scorpio) 23 nov-29 nov
Slangendrager (Ophiuchus) 29 nov-18 dec
Boogschutter (Saggittarius) 18 dec-21 jan

Er is jullie vast (of niet) opgevallen dat er een nieuw (13e) sterrenbeeld tussen staat de “Slangendrager”. Dit is gelijk ook de tweede ontdekking van de sterrenwacht in Heerlen. Men heeft ontdekt dat er met het sterrenbeeld “Schorpioen” iets vreemds aan de hand is. De zon gaat namelijk maar een klein gedeelte van de datum door de Schorpioen heen. De rest van de tijd gaat de zon door een heel ander sterrenbeeld en dat is de Slangendrager.

 

Afbeeldingsresultaat voor de slangendrager

 

Als ik kijk naar de actuele datums zou ik dus nu een Boogschutter zijn in plaats van een Steenbok. Best gek eigenlijk die sterrenbeelden. Of ik er nou echt in moet geloven? Ik weet het niet, maar het is in ieder geval een bijzonder fenomeen. Wat is jouw mening over sterrenbeelden?

 

FotoJet Design

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *