De lancering & afronding van exposure

Zoals jullie misschien al in een eerdere blogpost hebben gelezen, zijn wij als klas druk bezig geweest met onze eerste website het “smoelenboek” .  Donderdag is deze website gelanceerd en gepresenteerd aan de mediaopleidingen die hieraan hebben mee gewerkt (AV, FV, MR).

Ik vind het eindresultaat echt super en ik ben erg trots op ons als klas en natuurlijk de andere opleidingen, dat wij dit in 2 weken hebben neergezet. Ik ben deze periode met mijn groepje bezig geweest met content verwerking & design. Mijn taak was om samen met Karlijn te zorgen dat de foto’s voor de website op tijd werden geleverd & het plaatsen van de foto’s. Karlijn is vooral bezig geweest met het plaatsen van de foto’s op de website en ik hielp haar daar bij. Een andere taak waar ik mee bezig ben geweest is het controleren en verbeteren van de interviews met de leerlingen & het extra content. Ik vond dit een hele leuke taak, omdat ik hier zelf heel veel van heb geleerd. Ik kwam erachter dat er best veel grammatica fouten in de teksten verwerkt zaten. Ik ben zelf absoluut niet de beste grammaticaal gezien, want ik heb zelf nog veel moeite met “D’s en T’s” in een woord. Toch vond ik het stiekem heel leuk om “spelfouten” uit teksten te halen” (vraag me niet waarom).

Wat ik minder leuk vond was dat het in mijn ogen best een “chaotisch” project was, omdat je met heel veel dingen tegelijk rekening moest houden en ook nog met andere klassen moest samenwerken. Ik ben van mezelf best wel een chaotisch persoon, dus ik vind het soms lastig om dan alles op een rijtje te hebben. Mijn doel is dan ook om hier werk van te maken en alles beter op een rijtje te krijgen in chaotische situaties.

Wat mij goed af ging was het samenwerken met klasgenoten en zoeken naar oplossingen. We waren bijvoorbeeld opzoek naar een afbeelding voor de homepagina van de website. Mijn idee was om met alle eerstejaars van de mediaopleidingen op de foto te gaan voor het schoolgebouw en dat idee hebben ze uitgevoerd. Ik ben niet een persoon die een grote groep kan leiden, dus mensen op de goede plek neerzetten tijdens het maken van de foto. Dat gedeelte hebben Jesse & Kelly samen gedaan & ook nog super goed. Dit is de groepsfoto geworden:

knipsel

Kortom: Ik vond het een super interessant project en heb er zeker wat van geleerd. Ik heb meer geleerd over de technische kant van WordPress en ik heb geoefend met grammatica fouten uit teksten halen. In het volgende project gaan wij een online geschiedenis magazine maken en het lijkt mij een interessante uitdaging om een persoon te interviewen. Wat ik ook wil doen in het volgende project is meer schrijven en informatie opzoeken, zodat ik daar zelf ook veel van leer.

 

FotoJet Design

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *