Mijn belbin-test

Iedereen is anders en dat is juist leuk! Toch is het soms handig voor de samenwerking om verdeeld te zijn in groepen met mensen met verschillende kwaliteiten. De een is misschien meer een groepswerker en de ander werkt liever voor zichzelf. Met de belbin-test kun je precies onderzoeken in welke categorie jij valt.

Dit is mijn uitslag van de belbin-test:

Ik ben voor 20 % een plant, dus een introvert persoon die creatief kan denken. Dit beeld klopt wel bij mij want, ik vind het heel fijn om iets voor mezelf te doen. Aan de andere kant vind ik het ook ontzettend gezellig om in een groep te werken, dus ik vind het allebei erg fijn. Een creatieve intellectueel ben ik zeker, want ik kan over het algemeen goed met een creatief idee komen. Bijvoorbeeld met onderwerpen voor mijn blog, Youtube kanaal of met muziek maken.

Uw natuurlijke teamrollen zijn Plant, Groepswerker en Brononderzoeker:
De Plant is een wat introverte, creatieve intellectueel.
Eigenschappen: Out-of-the-box denker en vernieuwend
20%
De Groepswerker is de sociale antenne van het team, zorgt voor een goede sfeer in het team.
Eigenschappen: Contactgericht en vriendelijk
17%
De Brononderzoeker is een netwerker en regelt contacten en ideeën.
Eigenschappen: Nieuwsgierig en enthousiast
16%

Groepswerker ben ik voor 17%, dus op de tweede plaats. Dit klopt helemaal bij mij, want ik vind het ook erg gezellig om in een groep te werken af en toe. Ik ben contact gericht, omdat ik het belangrijk vind om contacten bij te houden en er voor mensen te zijn. Ik wil altijd dat iedereen zich goed voelt in een groep en dat er een goede sfeer in een groep is.

Brononderzoeker ben ik voor 16%, dus op de derde plaats. Hier herken ik mezelf ook in, want het word omschreven als nieuwsgierig en enthousiast. Ik ben een verschrikkelijk nieuwsgierig persoon naar mensen en dingen die er spelen in de maatschappij. Ik wil altijd alles weten over mensen, soms iets te veel. Ik ben ook een enthousiast persoon, want als een onderwerp mij heel erg aanspreekt of ik ben tevreden over resultaten kan ik er ontzettend enthousiast van worden.

Smart doel: Ik ga minimaal 1 keer per week een krant lezen om mijn woordenschat te verbeteren voor de volgende periode.

Waarom? Ik loop best vaak tegen woorden aan, waarvan ik de betekenis niet weet. Daarentegen heeft mijn zusje een veel betere kennis van woorden. De reden hiervan is dat ze veel meer leest dan mij.

Hoe wil ik dit bereiken? Ik ga meer boeken en kranten proberen te lezen, zodat mijn woordenschat word verbeterd en ik meer dingen begrijp.

Vragenlijst samenwerking

Antwoordmogelijkheden vraag 1 t/m 19: altijd / soms / nooit

 1. Ik vind het leuk om met anderen samen te werken. Soms
 2. Als ik iemand nog niet zo lang ken kijk ik de kat uit de boom. Nooit
 3. Bij een groepsopdracht neem ik het liefst de leiding op me. Nooit
 4. Ik stel hoge eisen aan de inzet van mijn medestudenten. Soms
 5. Ik ben eigenlijk nooit tevreden over mijn resultaten. Soms
 6. Anderen werken graag met mij samen. Altijd
 7. Ik voel de sfeer in een groep goed aan. Altijd
 8. Ik vind het heel belangrijk om precies op tijd op afspraken te zijn. Altijd
 9. Ik neem meestal teveel taken op me in een groep. Soms
 10. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Soms
 11. Als me iets dwarszit dan laat ik het niet merken. Nooit
 12. Ik spreek groepsgenoten makkelijk aan op hun gedrag. Soms
 13. Ik vind het spannend om iets te zeggen in een groep. Nooit
 14. Ik vraag gemakkelijk hulp aan docenten. Altijd
 15. Mensen voelen zich aangevallen als ik kritiek geef. Soms
 16. Ik vind het moeilijk om hulp te vragen aan medestudenten. Nooit
 17. Als we zelf groepen mogen maken, wacht ik af tot iemand mij vraagt. Nooit
 18. Ik vind het fijn om feedback te krijgen op mijn werk en inzet. Altijd
 19. Ik durf tegen groepsgenoten te zeggen wat ik moeilijk vind. Altijd
 20. Mijn grootste kwaliteit in de samenwerking is: Denken in creatieve oplossingen
 21. Mijn valkuil tijdens de samenwerking is: Chaotisch zijn en niet alles op een rijtje hebben.
 22. Aan dit doel wil ik tijdens de volgende periode werken: (schrijf ook op wie of wat je daarvoor nodig hebt) Ik wil alles meer op een rijtje hebben, dus dat ik weet wat iedereen doet en minder chaotisch bezig ben. Wat ik ervoor nodig heb is om mezelf beter te concentreren en minder afgeleid zijn.

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *