Kerntaak 5 (De dimensie vitaal burgerschap) LLB

5.1. Kun jij je eigen leefstijl beschrijven? Ik leef erg gezond, want ik rook niet en ik heb ook nog nooit gerookt. Ik eet elke dag volgens de schijf van vijf en ik probeer minimaal 1 keer per week te sporten (wat me niet altijd lukt, omdat ik er de laatste tijd geen motivatie voor heb). Ik drink af en toe een drankje bij een feestje of in het weekend.

Welke gezondheidsrisico’s heeft jouw leefstijl? Mijn leefstijl heeft geen gezondheidsrisico’s, omdat ik op een gezonde manier leef. Van mezelf mag ik nog wel wat meer gaan sporten, want dat zou beter voor mij zijn.
Welke gezondheidsrisico’s heeft jouw (toekomstige) werk? Last van rug en nek klachten, omdat je veel zit tijdens het werk wat ik later zou willen doen. Ik heb een scoliose in mijn rug, dus ik ga 1 keer per week naar mensendieck en ik heb ook al fysiotherapie gehad.

Welke keuzes maak je om gezond te blijven of te worden? Niet roken, drinken met mate, sporten, gezond eten.
Welke activiteiten onderneem jij om gezond te blijven of te worden? Ik probeer minimaal 1 keer per week te sporten voor mijn gewicht en gezondheid, maar ik heb de laatste tijd geen motivatie meer helaas. Ik hoop dat dit weer gaat komen, want sporten is hartstikke gezond.

5.2. Welke kenmerken van een gezonde leefstijl ken je? (Denk hierbij ook aan ‘de norm voor gezond bewegen’.) Niet roken, weinig drinken, sporten, eten volgens de schijf van vijf.

Welke activiteiten die goed zijn voor de gezondheid worden in jouw omgeving aangeboden? Bootcamp, fitness, zumba, bodypump, tennis, voetbal, zwemmen etc.
Wie organiseert die activiteiten? Sportenscholen, tennisclub, voetbalvereniging
En wie doen er vooral aan mee? Mensen die willen afvallen of het leuk vind om aan een sport te doen. Sport helpt ook om beter in je vel te gaan zitten.

Wat kan een werkgever doen voor een betere fitheid en gezondheid van medewerkers? Een goedkoper sportabonnement aanbieden aan de werknemers en zorgen voor voldoende frisse lucht in de werkkamers.

 

FotoJet Design

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *