Het bezoekersaantal in Zwolle stijgt

Voor JRV (Journalistieke vaardigheden) kregen wij de opdracht om een nieuwsbericht en een nieuwsverhaal te schrijven. Een nieuwsbericht is een kort maar krachtig nieuwsitem van ongeveer 100 woorden. Een nieuwsverhaal is de uitgebreide versie van het nieuwsbericht. Een nieuwsverhaal bestaat uit 250 tot 400 woorden. 

Zwolle krijgt steeds meer bezoekers

Zwolle heeft in de eerste helft van 2016 meer bezoekers gekregen dan in de eerste helft van 2015, dat blijkt uit de halfjaar cijfers van het CVO stedenonderzoek 2016.

Zwolle staat nu als 7e op de ranglijst van de meest bezochte steden in Nederland. De groeiende cijfers zijn met name te danken aan een combinatie van verschillende factoren zoals de Fundatie en de Grote Kerk, maar ook het winkelaanbod.

De goeie resultaten zijn geweldig voor onze stad aldus wethouder René de Heer, maar het is geen reden om achterover te leunen.


 

Het bezoekersaantal in Zwolle stijgt

Zwolle heeft het eerste halfjaar van 2016 meer bezoekers behaald dan het eerste halfjaar van 2015. Er kwamen dit jaar 64.000 meer bezoekers in de eerste zes maanden dan vorig jaar. Dit blijkt uit de halfjaarcijfers van het CVO stedenonderzoek 2016.

Zwolle heeft steden als Maastricht, Arnhem en Groningen gepasseerd met het bezoekersaantal. En ook steden als Den-Bosch en Haarlem kregen dit jaar 0,5 % minder bezoekers dan vorig jaar. Zwolle is van alle steden die meedoen aan het onderzoek de snelste stijger.

De hoge bezoekersaantallen in Zwolle hebben volgens de gemeente Zwolle en Zwolle marketing vooral te maken met de verschillende factoren die meespelen zoals de Fundatie, Waanders in de Broeren, de Grote Kerk, het winkelaanbod en de vele horecagelegenheden. Maar ook thema’s als de bruisende binnenstad, het onderwijs en de economische topregio spelen een grote rol in de stijgende bezoekersaantallen. Deze thema’s kwamen ook terug in het programma tijdens koningsdag in Zwolle, dat maar liefst door 3.3 miljoen kijkers werd bekeken. En het jaarlijkse bevrijdingsfestival met 4 miljoen online kijkers. Volgens Daan Sikkens (lid van de Zwolse jongerenparticipatie raad) zal het bezoekers aantal alleen nog maar blijven stijgen mede dankzij de Zara en de Primark die zullen openen in 2017.

Zulke hoge cijfers stemmen natuurlijk met trots aldus wethouder René de Heer, maar het is geen reden om achteruit te leunen. “We zullen met elkaar moeten blijven werken aan de zichtbaarheid van Zwolle, zowel in als buiten de regio”.

Processed with VSCO with hb2 preset
De Peperbus gefotografeerd vanuit museum de Fundatie door Naomi Pater.

 

FotoJet Design

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *