Hondenharen, het geluid van muziek en kletterende pepernoten

De geur van honden-haren, het geluid van muziek en de kletterende pepernoten. De verkiezingsnacht van de leerlingen van de opleiding mediaredactie is begonnen. Trump wint de verkiezingen, maar dat drukt de pret niet.

Met een klein groepje kom ik als eerste binnen in de woonkamer van Youri waar we de verkiezingsnacht mogen doorbrengen. Het is een vijf-persoons huis waar 18 man gaan overnachten. Karlijn en ik moet zachtjes lachen “hoe gaan we hier met de hele klas inpassen”.

Langzamerhand stroomt de rest van de klas binnen en vanaf dat moment wordt het vechten om je plaats. Er worden van zolder vier matrassen gehaald en die worden heel precies naast elkaar neergelegd op de koude vloer in de woonkamer. Het eerste wat me opvalt is dat er een hond in huis is. Hij is heel lief, maar ook erg druk. Zo springt die later op de avond een aantal keren over de matrassen heen waar de leerlingen op liggen.

De verkiezingen beginnen om 1 uur, dus we zijn muziek aan het luisteren om de tijd te doden. Het wordt steeds gezelliger en er word luidkeels meegezongen met hits uit de 80s. Ik loop naar het toilet en tot mijn verbazing zie ik ineens een gitaar staan in de hoek van de woonkamer. Ik neem hem gelijk mee naar de rest van de klas. Karlijn pakt de gitaar enthousiast aan en begint met spelen. Ze speelt Slow down van Douwe Bob en ik zing mee, waarna een aantal andere klasgenoten volgen.

Het is een gezellige avond. Er wordt bier gedronken, frisdrank en iedereen heeft eigen eten meegenomen. Dan komt Youri aanzetten met een enorme bak met pepernoten. Het oog van Ansmink valt gelijk op de pepernoten en komt met een “briljant” idee. Hij pakt een vuist vol pepernoten en begint er mee te gooien. Een aantal klasgenoten zijn aan het slapen en worden wakker door het kletterende geluid van pepernoten tegen hun hoofd.

dsc_0353

Het is inmiddels 1 uur. Iedereen wordt bij elkaar geroepen om klaar te zitten voor de verkiezingen. Het is krap, heel krap. Maar ook heel gezellig. Zo af en toe valt er iemand in slaap en moet je je plek afstaan voor iemand anders. Daan ligt de hele avond al op de rode bank achter de matrassen waar de rest van de klas op ligt. Hij vindt de plek “prima” zegt die droog.

dsc_0430

Inmiddels is het de volgende ochtend. Bijna niemand heeft geslapen en er liggen overal rondgestrooide pepernoten op de grond. We beginnen met het opruimen van de woonkamer, want dit kunnen we niet zo achterlaten. Trump staat nog steeds voor en we hopen allemaal dat Clinton nog gaat winnen, maar we zien het niet meer zo snel gebeuren. Trump heeft immers de meeste kiesmannen en van bijna alle swing states heeft hij gewonnen.

Ik kijk op de klok en zie dat het alweer half 9 is, dus de meesten gaan naar huis. Ik ga ook naar huis en eenmaal thuis zie ik een melding op mijn mobiel van NU.nl “Trump heeft de Amerikaanse verkiezingen gewonnen”. Ik had dit al verwacht omdat Trump de hele nacht voorstond, maar dit is toch wel heel definitief. Ik zie beelden op tv dat Trump een toespraak houdt. Zijn vrouw die volgespoten is met botox staat naast hem. Ik zie dit stel niet voor me in het witte huis. Obama en Michelle hebben veel meer klasse in vergelijking tot Trump en zijn vrouw Melania. Maar we moeten hem een kans geven.

Ondanks de teleurstellende uitslag was de verkiezingsnacht van onze klas een groot succes. Ik ga nu slapen, want ik ben ontzettend moe. Welterusten en bedankt voor het lezen van mijn verhaal!

img_20161109_013621

 

FotoJet Design

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *