Het online magazine “helden” staat online!

Deze periode zijn we met de klas bezig geweest met de LWP (Leerwerkprestatie) “helden”. Helden is een online geschiedenis magazine geworden, waarin wij allemaal aan hebben meegewerkt. De website gaat over helden van vroeger, helden van nu, helden van de toekomst en antihelden.

De klas werd verdeeld in 3 redacties: De gewone redactie, beeldredactie of de eindredactie. Tijdens het vorige project zat ik bij extra content, dus het leek mij leuk om nu een keer bezig te gaan bij de gewone redactie. Maar wat houdt de gewone redactie dan in? Nou, de gewone redactie gaat bezig met het schrijven en bedenken van content. Via een handige online website Trello.com hebben we de redacties en de taken verdeeld. Het is een handige website, omdat je kunt markeren wat je al af hebt of waar je vast loopt.

Omdat ik een ontzettende muziek liefhebber ben leek het mij leuk om een stuk te schrijven over een van mijn muziekhelden uit de geschiedenis. Een muziekheld van mij is Michael Jackson, dus het leek mij interessant om een profielwerkstuk over hem te schrijven. Ik heb dit idee gelijk en Trello gezet en ik mocht het uitvoeren. Ik ben uiteindelijk één redactiedag bezig geweest met het verhaal over Michael en ik ben trots op het eindresultaat. Ik ben veel over hem te weten gekomen en het was nog leuker dan gedacht om echt eens een lang stuk te schrijven. Ben je ook fan van Michael en ben je benieuwd naar zijn leven? Klik hier en kom meer over hem te weten.

Via Trello had ik nog een opdracht met Lotte & Karlijn. De bedoeling was om een veteraan en een militair in opleiding te interviewen. Dit is nog niet gelukt, maar we willen dit interview nog wel uitvoeren. Lotte’s vader werkt bij defensie, dus hij kent een veteraan die wij eventueel zouden kunnen interviewen en de neef van Karlijn is een militair in opleiding.

En nu komt de leukste opdracht die ik heb gedaan en dat is het interview met kinderen. Samen met Karlijn en Anneleen ben ik de straat opgegaan om kinderen te interviewen over hun helden. In de buurt waar ik woon wonen veel kinderen, dus daar hebben we de “interviews” afgenomen. We belden als eerste aan bij mijn buurjongen, maar hij zat nog op school. We zijn rond 2 uur naar mijn oude basisschool gegaan, om verschillende kinderen te interviewen. Er waren een aantal die het erg spannend vonden voor de camera, maar ook een heel aantal die het zonder twijfel aandurfden. Er kwamen hele verschillende antwoorden op de vraag “wie is jouw held”. Voor de een was Einstein een held, terwijl de ander zijn opa meer als held zag. Omdat kinderen kwetsbaarder zijn dan volwassen moesten we per kind een quitclaim laten ondertekenen door een van de ouders. Met een quitclaim geef je toestemming, dat je kind gefilmd mag worden. Na afloop van de interviews zijn we nog langs geweest bij mijn neefje en nichtjes (Guus, Niene, Else). Ze wonen bij mij om de hoek, dus dat is mooi dichtbij. Guus en Else wouden allebei wel geïnterviewd worden, dus we hebben dezelfde vraag aan hun gesteld. Hoe klein ze ook zijn, ze hebben allemaal een held. Ben je benieuwd naar de antwoorden van al deze kinderen? Klik dan op deze link.

knipsel3

Ik vond het een erg interessant en “vrij” project om mee bezig te zijn. Met vrij bedoel ik, dat je zelf kon bepalen waarover je wilde schrijven. Je kon een eigen onderwerp kiezen en ik vond het ook fijn om een opdracht individueel te doen. Je hoeft dan niet altijd rekening te houden met anderen en je kan zelf bepalen welke kant je op wilt met je verhaal. De groepsopdracht met Anneleen en Karlijn was natuurlijk ook reuze gezellig en ik ben erg trots op het eindresultaat. Wat ik wel jammer vind van dit project is dat ik 1.5 les niks heb kunnen doen wat met dit project te maken had. Ik had alles al af en al mijn schoolopdrachten had ik ook al af. Ik had het gevoel dat ik voor niks op school zat, omdat ik niet meer een doel had voor die lessen.

Voor de volgende keer hoop ik dat ik elke les genoeg te doen heb om een redactiedag mee te vullen. Daarentegen de samenwerking met Karlijn en Anneleen verliep super goed. We hadden alle drie ons aandeel in het filmpje en we hebben geoefend met het interviewen van kinderen. Ik vond het echt leuk om eens gedaan te hebben en ik zou het zo weer doen. Ook ben ik erg trots op de klas, dat we dit met zijn allen hebben kunnen maken. We zitten nog maar net in periode twee van het eerste jaar en we hebben nu al twee websites gelanceerd. Hoe tof!

Het eindresultaat van onze website vindt je hier.

knipsel2

 

FotoJet Design

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *