Making a newspaper

Vrijdag hebben we als klas onze eerste krant gemaakt. We werden verdeeld in echte krantenredacties zoals: Binnenland, buitenland, economie, opmerkelijk, Zwolle etc.

Donderdag kregen we de opdracht om onze top drie redacties te sturen naar Stan, omdat hij de eindredacteur zou worden van onze krant. Mijn top drie zag er zo uit:

1. Opmerkelijk

2. Buitenland

3. Binnenland.

Zwolle & omgeving sprak mij niet zo aan, omdat ik dat minder interessant nieuws vind. Ik kwam in de redactie opmerkelijk terecht met Eva en Nick. De bedoeling was om een aantal belangrijke en opmerkelijke nieuwsberichten te zoeken. We moesten de titel en de lead veranderen van de tekst de rest mochten we kopiĆ«ren van de websites. Na ongeveer 2 uur hadden we al zeven nieuwsberichten die gepubliceerd zouden kunnen worden. We hadden hard doorgewerkt en ik vond het interessant om me bezig te houden met opmerkelijke onderwerpen. Het is wat “zachter” nieuws en je krijgt er geen naar gevoel bij.

Pieter en Jesse zijn bezig geweest met het design van de krant. Al snel hadden we met onze redactie twee artikelen in Indesign staan, maar daarna moesten we erg lang wachten. Dit kwam omdat Pieter erg druk was met de krant en er eigenlijk meer mensen zouden moeten helpen met het Design. Marc van fotografie heeft ons aan het einde van de dag geholpen om de laatste artikelen in Indesign te zetten. Helaas hebben we niet alle artikelen in de krant kunnen zetten, omdat het verwerken te veel tijd in beslag nam. Voor de volgende keer hoop ik dat meer klasgenoten aan de slag kunnen gaan met Indesign en dat we de krant afkrijgen voor de dead-line. Ik vond het wel erg leuk om is kennis gemaakt te hebben met een dag op een kranten-redactie. Het is best stressvol, want je hebt die dead-line en je moet doorwerken. Dit zorgt er wel voor dat de tijd voorbij vliegt en dat je je niet verveeld.

Volgende week vrijdag gaan we nog eens bezig met het maken van een krant en dan hoop ik echt dat we de dead-line van drie uur halen. Ik hoop dat ik word ingedeeld bij binnen of buitenlands nieuws, want dat lijkt mij ook interessant om over te schrijven.

 

FotoJet Design

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *