Mijn mening over foto Pim Fortuyn – Taalportfolio (5.3)

Tijdens Nederlands hebben we een debat gekeken van Pim Fortuyn en een foto bekeken, die gepubliceerd werd toen hij vermoord werd. Het is een indrukwekkende foto, omdat ik niet kan begrijpen dat ze hem zo herkenbaar op de voorpagina hebben gezet.

Vind je het normaal dat dit soort foto’s bij grote gebeurtenissen worden gepubliceerd in de krant, of had dit volgens jou ook anders gekund? Waarom wel of niet?
Ik vind het erg respectloos, dat ze zo’n foto van Pim Fortuyn op de voorpagina zetten. Naar de familie toe is het respectloos, maar ook naar hem toe is het respectloos ook al leeft hij niet meer. Aan de andere kant kiest hij er voor om in de publiciteit te staan en dit kan daar ook een onderdeel van zijn. Vanuit de fotograaf gezien snap ik heel goed, dat hij dat moment heeft vastgelegd op beeld. Als fotograaf/journalist wil je overal bij zijn, dus snap ik heel goed dat je ook daar ook beeld bij wilt hebben.

Waar ligt voor jou de grens? Ik vind dat je rekening moet houden met de familie en/of vrienden van zo’n persoon. Je kunt het niet maken om een persoon zo op de voorkant van een krant te zetten. Ik vind dat de grens ligt bij een foto van ver af, waarop hij niet direct herkenbaar is.

 

FotoJet Design

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *