Column “keuzes maken”

Ik vraag me soms af wat velen willen doen met hun leven. Dagelijks komen personen te laat in de lessen, opdrachten worden een maand later pas gemaakt en sommigen vallen tijdens de les letterlijk in slaap (heb ik ook bijna een keer gehad). Waar gaat het naar toe met deze wereld? Hoe denk je later brood op je bord te krijgen? Nou, ik vind brood erg lekker dus aan mij zou het niet liggen. Ik snap gewoon niet dat mensen het er maar gewoon bij laten zitten. De zin: “Ik zie het allemaal wel” klinkt me dan ook bekend in de oren.  Dit alles heeft te maken met keuzes. Vanaf het begin wist ik al dat ik de media kant op wilde, vandaar de keuze voor deze opleiding.  Keuzes zijn voor mij vaak lastig. Ga ik mijn geld besteden aan een dure iPhone of houd ik mijn geld liever in de zak? Welke lipstick kleur doe ik vandaag op? Ik probeer de keuzes altijd gevoelsmatig te maken en gelukkig weet ik meestal heel goed wat ik wel en wat ik niet wil. Behalve dan met het uitkiezen van kleding in de ochtend. Ik sta meestal 10 minuten met een dode blik naar mijn kast te staren en voor mijn gevoel heb ik alles al 10 keer aangehad. Als ik een nieuw kledingstuk koop dan vind ik het 2 of 3 dagen helemaal geweldig, maar na een week hangt het weer in mijn kast alsof het er altijd al heeft gehangen. Volgens mij is dat echt een vrouwen dingetje. Wij vrouwen hebben altijd moeite met het kiezen van de juiste look. Jongens daarentegen trekken de eerste broek uit de kast die zij zien en dat vinden zij dan altijd wel prima om aan te trekken. Om maar even over een ander onderwerp te beginnen: wij vrouwen gaan altijd samen naar de wc. Jongens vragen zich dan ook altijd af: Waarom gaan jullie samen? Zitten jullie dan ook echt samen in een hokje? Nee, dat doen vrouwen niet. Wij gaan puur met z’n allen naar de wc om elkaar de laatste roddels bij te brengen of om te vragen of dat rokje niet te strak zit. Tja, het vrouwen leven zit soms complex in elkaar. Om nog even terug te komen op het onderwerp: Het belangrijkste van keuzes maken is dat het voor jou goed voelt en dat je naar jezelf luistert.

 

 

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *