Mijn kerstvakantie (5.3 verslagen en werkstukken)

Na een voor mijn gevoel een korte, maar hele leuke kerstvakantie is het alweer woensdag. Ik heb hele gezellige dingen gedaan en ik baal echt dat de vakantie alweer voorbij is. De vakantie gaat voor mijn gevoel altijd te snel.

Laat ik maar eerst beginnen met de laatste vrijdag voor de vakantie. Ik zat met Cassedey, Karlijn, Marije, Larissa, Floor en daan in de “kerstcommissie”. We hadden een kerstbrunch georganiseerd en daarna zijn we met de hele klas wezen schaatsen bij de kunstijsbaan in het hartje van Zwolle. Karlijn had al heel erg lang niet geschaatst, dus in het begin vond ze het nog wel een beetje moeilijk maar na een halfuur ging het al steeds beter. Cassedey en Aron hadden ook nog nooit geschaatst maar toch probeerden zij om op het ijs te staan en het ging ook met hen steeds beter. Op een gegeven moment waren er 2 (in eerste instantie) schattige meisjes. Ik ging voor de lol een aantal rondjes met hen schaatsen, maar achteraf had ik dat beter niet kunnen doen. Ik kwam niet meer van ze af en ze hebben mij 3 keer keihard op de grond geduwd. En dan zul je vast denken: Hoezo kun jij die 2 meisjes niet aan? Nou zo heel stabiel sta je niet op schaatsen en als er 2 meisjes aan je gaan trekken dan val je wel om. Ik werd erg boos op de meiden en zelfs een paar klasgenoten werden boos, maar ze trokken zich er niks van aan. Zulke gekke meiden heb ik nog nooit meegemaakt. Ondanks dat was het ontzettend gezellig met de klas en het was zeker een goed begin van de vakantie.

De kerstdagen vielen dit jaar in het eerste weekend. Eerste kerstdag zijn wij naar mijn opa geweest met de hele familie. Bij mijn opa waren ook een man en een vrouw uit Australië. Zij bleven daar twee maanden slapen. Het was erg gezellig om ze te ontmoeten en ik heb mijn Engels weer een beetje kunnen bij spijkeren. We hadden afgesproken om allemaal wat eten te maken en mee te nemen. De hele tafel lag vol met eten en we hebben het heel gezellig gehad met elkaar.

Tweede kerstdag heb ik doorgebracht met mijn ouders en met mijn zusje. We hebben overdag een wandeling gemaakt bij een kasteel en s’avonds wilden we naar de nieuwe bioscoop gaan, maar er draaide niet echt een film die wij allemaal leuk vonden. Daarom hebben wij thuis een familiefilm gekeken: The big friendly giant. Deze film gaat over twee verschillende werelden je  hebt mensen land en je hebt reuzenland. De vriendelijke reus laat een jong meisje kennis maken met zijn wereld. Het meisje en de reus gaan een groot avontuur aan waarin ze de mensetende reuzen proberen te stoppen. Het was een erg gezellige familiefilm.

Na de kerstdagen heb ik bijna elke avond van 7 tot 9 uur achter de kassa gezeten bij de Albert Heijn. Ik zie er vaak tegen op om er naar toe te gaan, maar als ik er eenmaal ben valt het nog best mee en kan het ook wel weer gezellig zijn. Je komt bijvoorbeeld soms hele bijzondere mensen tegen bij de kassa waar je een gesprek mee voert. Soms staan er ook hele gekke mensen bij mijn kassa. Op een avond in de vakantie stond er bijvoorbeeld ineens een zwerver voor mijn kassa. Nou ja, ik maak dit vaker mee maar dit keer was het anders. Hij zette zijn plastic tas vol met drank op de kassaband neer en mompelde wat in zichzelf. Op een gegeven moment begon hij ineens rare dieren geluiden te maken en hij begon steeds gekker te doen. Aan de hand van deze signalen wist ik dat hij niet meer helemaal nuchter was. Na een lange tijd dat hij in de rij heeft gestaan stond hij ineens voor mijn neus bij de kassa. Hij begon te schreeuwen en ik vond het best eng, maar ik heb dit vaker meegemaakt dus ik deed alsof ik het heel normaal vond. Tja, je maakt nog eens wat mee als je achter de kassa bij de Albert Heijn zit. Er heeft deze vakantie ook een soort gevecht plaatsgevonden in de Albert Heijn en een man en een vrouw zijn door de politie opgepakt omdat ze pannen wilden stelen. Ze werden allebei vastgepakt door een agent en gearresteerd. Ze schaamden zich dood, maar ja eigen schuld dikke bult. Het is gewoon dom om dingen te gaan stelen. Ik zou dat niet eens kunnen en ik vind het echt respectloos.

Tijdens de eerste week heb ik overdag niet veel bijzonders gedaan. Ik ben veel bezig geweest met het maken van Youtube video’s en het bloggen voor mijn eigen blog. Voor de vakantie was het een tijdje geleden dat ik wat gepost had, maar ik wilde het toch weer op gaan pakken. Het is erg leuk om in contact te staan met andere bloggers en ook de blog-posts van hun te lezen.

Oud en nieuw vond dit jaar plaats op een zondag. Ik moest s’ochtends eerst werken en daarna ben ik met mijn familie naar vrienden geweest. Het was erg gezellig en we hadden allemaal lekker dingen meegenomen voor ’s avonds. De hele avond stond de top2000 aan en we hebben veel oude muziek geluisterd, daar ligt ook mijn voorkeur. Er zit ten eerste veel meer sfeer in en de muziek is tijdloos. Toen het dan eindelijk 12 uur was werd er volop gelukkig nieuw jaar gewenst en de champagne fles werd open getrokken. Wij zijn niet zo van het vuurwerk, maar we hadden wel een aantal lange sterretjes gekocht. Na 12 uur wilde ik nog uit gaan in de stad, maar dat ging helaas niet door. Alle clubs waren deze avond 18+ en ik ben nog 17 (vrijdag word ik 18).

De laatste vrijdag van de vakantie ben ik met vader en zusje wezen schaatsen bij een 3 km lange kunstijsbaan in Flevoland (Flevonice). Ik heb op internet gelezen dat dit de langste kunstijsbaan is van de wereld. We kwamen aan met de auto en de parkeerplaats was ook al enorm glad. Er gleden zelf een aantal mensen uit. Wij hadden al tickets via internet besteld, dus wij konden gelijk doorlopen. De rest moest in de rij wachten. Sommigen stonden zelfs 2 uur in de rij om schaatsen te huren. Wij hadden gelukkig al schaatsen mee. We trokken ons schaatsen aan en na 5 minuten stonden wij al op het ijs. Er was een kleinere ijsbaan waar je rondjes kon schaatsen en een 3 km baan in een natuurgebied. Wij gingen eerst 2 rondjes schaatsen op de kleinere ijsbaan om weer een beetje te oefenen en daarna hebben we 3 rondjes van 3 km geschaatst. Dus die 9 km schaatsen heb ik toch maar weer in de pocket. Het was een heerlijke dag met een heldere blauwe lucht en het zonnetje scheen de hele dag.

Op zaterdag ben ik met vriendinnen uitgeweest in Zwolle. Ik ga niet heel vaak uit, maar dit keer kon het wel omdat het een 16+ party was in de Bommel. Rond 8 uur kwamen we met de vriendengroep bij elkaar en gingen we ons voorbereiden op het uitgaan. Het was een hele gezellige en leuke afsluiting van de kerstvakantie.

 

 

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *