Mijn deelname aan de “World Press Photo”

Tijdens de bufferweek op school zijn wij een hele week bezig geweest met een opdracht voor World Press Photo. We werden stuk voor stuk gekoppeld aan een AV’er. De bedoeling van de opdracht was om met z’n tweeën of drieën een fotoserie te maken over een maatschappelijk onderwerp.

Ik kreeg 2 meiden aangewezen voor deze foto-opdracht namelijk Audrey en Renate. In eerste instantie was ik best wel zenuwachtig, omdat ik niet wist wat voor groepje ik zou krijgen. In het begin van de dag hebben we gebrainstormd over wat wij als maatschappelijk onderwerp wilden behandelen. Het was moeilijker dan gedacht, omdat het niet makkelijk was om iets te regelen. Dat kwam vooral omdat de opdracht erg kort dag was. Eerst hadden wij als idee om naar een daklozenopvang te gaan om daar in gesprek te gaan met daklozen en foto’ s te maken, maar toen hoorden wij dat anderen dat al gingen doen. We zijn echt wel een tijdje bezig geweest met brainstormen en elke keer kwamen we alle 3 weer met een ander idee. Uiteindelijk hadden we het onderwerp ouderen gekozen.

We zijn dinsdag de stad in geweest om foto’s te maken van verschillende ouderen met een karakteristiek uiterlijk. Er zijn hele mooie resultaten uitgekomen vind ik. Het onderwerp had wel sterker gekund, want wij hadden niet een specifiek onderwerp. De samenwerking ging op zich wel goed, maar had beter gekund vind ik. Ik vind dat we een specifieker maatschappelijk onderwerp uit hadden moeten kiezen met bijpassende foto’s. De foto’s zelf vind ik wel ontzettend mooi geworden met name, omdat het portretten zijn in zwart/wit. Voor de volgende keer vind ik wel dat wij een ander soort opdracht moeten krijgen, omdat dit niet echt bij onze opleiding aansloot. Het grootste gedeelte van de tijd stond ik er bij te kijken, terwijl Renate een foto aan het maken was. Maar ondanks het doel van de opdracht was het toch een hele gezellige middag.

Dit zijn de foto’s die wij hebben gemaakt:

Deze foto’s zijn gemaakt door Renate:

Deze foto heb ik gemaakt:

Deze foto is gemaakt door Renate:

Deze foto is gemaakt door Audrey:

 

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *