Evaluatie “Zwolse stemmen”

De derde periode is nog maar net van start gegaan en iedereen uit onze klas heeft de eerste individuele opdracht al afgerond. De bedoeling was om een radio portret te maken van verschillende soorten mensen bijvoorbeeld een juf,  een politieagent, een bouwvakker etc. Het uitgangspunt van deze opdracht zijn de verkiezingen die plaats vinden op 15 maart.

Het leek mij in eerste instantie erg interessant om een portret te maken van een straatmuzikant, omdat ik zelf ook een grote passie voor muziek heb. Ik ben daarnaast ook erg geïnteresseerd in het leven van mensen die op een hele andere manier leven als ik. Toen ik een straatmuzikant als onderwerp kreeg ben ik gelijk op zoek gegaan naar een geschikt persoon. Een straatmuzikant die vaak in Zwolle staat “Michael” kwam gelijk in mij op dus op zaterdag ben ik gelijk naar hem toe gegaan. Hij vertelde mij dat hij het een heel erg leuk idee vond en graag geïnterviewd wilde worden. We maakten een afspraak voor dinsdag ochtend.

Dinsdag ochtend regende het dus ik twijfelde al of hij er wel zou staan, maar ik ben er toch naar toe gegaan. Helaas stond hij er niet dus belde ik hem voor de volgende dag. Vrijdag was de deadline al dus ik hoopte zo erg dat hij er woensdag zou staan. Maar tevergeefs stond hij er weer niet vanwege de typische Nederlandse regen.

Ik belde Michael op en vertelde hem dat ik toch op zoek zou gaan naar iemand anders die ik zou kunnen interviewen. Hij begreep het en wenste mij nog succes met het maken van het portret.

Op diezelfde woensdag kwam ik nog met het idee om in plaats van een straatmuzikant een kleuterjuf te interviewen. Ik belde naar mijn oude basisschool en ze stemden gelijk in met het plan. Ik ben 10 minuten later naar mijn oude basisschool gelopen en ik heb een interview gehouden met mijn oude kleuter-juf Ans. Ik kwam het klaslokaal binnen en juf Ans stond al op mij te wachten. Ze vond het erg leuk om mij na al die jaren weer te zien en ik haar. Ze vond zelfs dat ik niet veel was veranderd. Ze stelde mij voor aan de kleuters en ik heb een ochtendje meegelopen met de klas. Ik stelde af en toe wat vragen en juf Ans wist op elke vraag wel een goed en lang antwoord. Ze kon enorm kletsen over verschillende onderwerpen, dus dat vond ik erg gezellig.

Ik ben blij met het eindresultaat en ik vind vooral het begin van het portret mooi in elkaar overlopen. Juf Ans begint met het voorlezen van een verhaal en daarna stelt ze zichzelf voor. Het einde van het audio fragment had ik nog wat strakker mogen editen vind ik, maar verder ben ik erg tevreden met mijn eerste radio portret.

Benieuwd geworden naar het radio-portret? Hieronder kun je er naar luisteren:

 

Zo hebben al mijn klasgenootjes een eigen radio portret gemaakt. Via deze site kun je alle radioportretten binnenkort zien.

You may also like

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *