Vanaf volgende week sneeuw opkomst?

Het is de laatste weken heerlijk zonnig weer geweest in Nederland, maar daar gaat verandering in komen. Volgens de Russische wetenschapper Wladimir Peter Köppen moet Nederland zich voorbereiden op een onverwachte sneeuwstorm.

Door het vroege zomer weer dit jaar hebben we al veel Nederlanders met blote benen (melkflessen) en badslippers door het kantoor zien lopen. Het lijkt wel alsof de zomer elk jaar vroeger begint.

Volgens de Russische wetenschapper Wladimir Peter Köppen gaat daar binnenkort verandering in komen: “Там будет на следующей неделе пик через массивные метели Нидерландов. Это не может быть просто, что ваша середина апреля больше не подходит для вашего дома, потому что ваш дом завален. Я рекомендую все голландец принять зимние пальто из шкафа”. Vertaling: Er komt vanaf volgende week een enorme sneeuwstorm over Nederland heen razen. Het zou zomaar kunnen dat je half april je huis niet meer uitkomt, omdat je huis ondergesneeuwd is. Ik raad alle Nederlanders aan om de winterjassen weer uit de kast te trekken.

(Peter Köppen is een Russische wetenschapper die jaren lang onderzoek heeft gedaan naar het wisselende weer in Nederland). De ene dag regent het en een week later is het 30 graden. Volgens Peter Köppen zal de enorme sneeuwval in Nederland zijn meeste opmerkelijke voorspelling ooit zijn en komt het wisselende weer in Nederland vanaf half april tot een hoogtepunt in de geschiedenis van zijn weersvoorspellingen.

(Dit is een nep nieuws bericht voor journalistieke vaardigheden)

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *