Evaluatie periode 3: radio

De derde periode van mijn eerste jaar op deze opleiding zit er al weer bijna op. In de derde periode zijn wij als klas bezig geweest met het onderwerp radio. De opdracht die ik het allerleukste vond was de podcast voor “Zwolse stemmen”. Ik wilde eerst een radio-portret maken over een straatmuzikant, maar dat ging uiteindelijk niet door. Wil je weten met wie ik wel een geweldig interview heb gehad? Klik dan op deze link voor de complete evaluatie en het radio-portret zelf. Een andere opdracht die we kregen was om een luisterverslagje te maken van een radio uitzending. Dit vond ik ook erg interessant om te maken. Ik luister normaal gesproken nooit echt naar de radio, behalve naar muziekzenders. Ik heb geleerd om mijn concentratie er tijdens deze uitzending bij te houden en dingen op te schrijven die mij op vielen. Dit luisterverslagje heb ik ook in een eerdere blogpost gemaakt en is hier te bekijken. We kregen naast deze individuele opdrachten ook een opdracht in een groepje tijdens redactiedag. Ik zat in een groepje met Tinka, Eva, Aron en Jorick. We vonden het eerst heel lastig om op gang te komen en aan de slag te gaan. We wilden eerst een podcastserie maken over het WNF, maar dat ging niet door omdat ze al meerdere projecten hadden lopen. We kwamen daarna met het idee om een podcastserie te maken over Cliniclowns en de kinderen. Dit ging jammer genoeg ook niet door. We waren een beetje inspiratieloos en we wisten niet meer wat we moesten doen. Toen kwamen we op het idee om een podcastserie te maken over Efteling sprookjes. We hebben ieder een eigen sprookje gekozen en ik heb mijn sprookje gemoderniseerd. We hebben 5 podcasts gemaakt met elk een ingesproken sprookje. De website van onze podcastserie gaat binnenkort online via:┬áhttp://efteling.landstede.media. Als je benieuwd geworden bent of als je leest dit terwijl je kleine kinderen hebt zou ik zeker eens een kijkje gaan nemen binnenkort, want het is echt de moeite waard. Ik ben blij met het eindresultaat en ik vind dat wij goed ons best hebben gedaan. Wat ik wel jammer vind is dat het geluidsniveau van elke podcast erg verschilt. De ene podcast is veel zachter dan de andere. Dit komt omdat ieder zijn eigen podcast heeft ingesproken en ge-edit. Hier moeten we de volgende wel op gaan letten vind ik.

Tijdens de laatste 3 dagen voor de meivakantie zijn wij bezig gegaan met het maken en voorbereiden van een radio uitzending. We zijn bezig gegaan met brainstormen en het verdelen van de taken. Mijn taak was om mensen te interviewen in de stad over wat zij gaan doen in de meivakantie (een soort straatpraat). Ik vond het zoals gewoonlijk erg leuk om te doen. Ik vind het altijd leuk om er op uit te gaan en mensen te interviewen. Het is spontaan en de meeste mensen vinden het altijd wel leuk om even een praatje te maken. Vrijdag hadden we alles voorbereid en gingen we zelfs live via Facebook om de uitzending aan iedereen te laten zien. Net voordat de uitzending begon werd er aan mij gevraagd of ik nog even snel heen en weer naar de stad kon gaan om een interview te houden met het Zwolse Friethuys. Dit friethuis was die dag uitgeroepen tot beste van Nederland. Ik ben er naartoe gegaan en heb een kort interviewtje gehouden met de eigenaar. Ik vond dit erg leuk om te doen, omdat je dit soort opdrachten ook bij je stage of toekomstige werk kunt krijgen. Toen ik terugkwam begon de uitzending gelijk al. Mijn moeder en andere familieleden keken ook met veel plezier naar de uitzending. In de uitzending zaten onder andere een quiz, het nieuws, het weer, een geweldig optreden van Dionne (de vriendin van Ansmink), muziek en nog veel meer.

Ik kijk terug naar een hele leuke periode waar ik veel heb geleerd. Ik heb flink leren brainstormen en ik heb geluid leren editen via Adobe Audition. Dit programma had ik net nieuw en ik had er nog nooit mee gewerkt. Verder kon ik al een beetje filmpjes editen door Youtube, maar alleen geluid editen had ik nog nooit gedaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze periode nog veel leuker vond dan de periode waarin we bezig waren met kranten. Kranten maken heeft ook iets, maar radio vind ik toch interessanter. In periode 4 gaan we bezig met het onderwerp televisie. Ik ben erg benieuwd wat voor opdrachten we allemaal krijgen. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit.

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *