Een dagje mee met de ANWB Wegenwacht

Wij kregen de opdracht om een dagje mee te lopen met een bedrijf/organisatie en daar een vlog van te maken. Pieter had verschillende kaartjes gemaakt met verschillende beroepen er op. Ik had het kaartje “ik loop mee met de wegenwacht” getrokken.

Het eerste wat ik dacht was: “is dit wel wat voor mij?”. Ik vond het heel saai klinken en ik wilde het liefst een ander kaartje, maar ik had al een keer geruild. Na een aantal minuten pakte ik de telefoon en belde ik de persvoorlichter van de ANWB. Hij vertelde mij dat ik een mail moest sturen met wat de bedoeling was en alle informatie. Zo gezegd zo gedaan. Ik stuurde de persvoorlichter een mail en ik kreeg binnen 10 minuten al een mail terug. Hij vertelde in de mail dat het mogelijk was en dat hij een medewerker van de Wegenwacht had gevonden die hier wel voor open stond. Ik natuurlijk blij. Ik belde de man, Emille heette hij. Hij was al aardig enthousiast over het plan. Hij keek zelf wel eens vlogs en hij vond het wel grappig om een keertje mee te maken.

We maakten een afspraak en hij kwam die vrijdag erop al langs mijn huis om mij op te halen. Ik was in het begin heel erg zenuwachtig, omdat ik niet wist wat voor een soort man het zou zijn. Ik kende hem niet. Toen hij aan de deur kwam heb ik hem binnen gevraagd en een kopje koffie aangeboden. Hij was super aardig en ik had heel veel zin om een dagje mee te lopen.

We stapten in de Wegenwachtauto en we reden naar het eerste incident. Ik had mijn camera, microfoon en een statief meegenomen. We hebben uiteindelijk 2 incidenten gehad waarvan ik bij 1 incident de mensen niet mocht filmen. Dit vond ik wel jammer, want ik had niet heel veel beeldmateriaal van de incidenten. Gelukkig had ik tijdens de autorit heel veel gezellige gesprekken gehad met Emille en ik had hem een aantal interview vragen gesteld. Deze beelden kwamen goed van pas in mijn vlog.

Ik heb een hele gezellige middag gehad en ik ben trots op het eindresultaat. Ik vind dat ik goeie interview vragen heb gesteld en ik ben blij dat ik de vlog zo snel af had. Ik vind het jammer dat sommige stukjes uit de vlog niet helemaal scherp zijn, omdat mijn camera niet vanzelf scherp stelt. Ik vind het ook jammer dat ik zo weinig beeldmateriaal had van de incidenten. Als tip voor de volgende keer heb ik dat ik toch meer moet gaan filmen tijdens de incidenten. Het 2e incident had niet gekund, maar bij het eerste incident had ik misschien nog een kort interviewtje kunnen doen met die vrouw. Verder vind ik dat ik nog meer aandacht moet besteden aan het editen van de video. De beginselen kan ik al, maar het is altijd mooi meegenomen als ik nog meer leer via tutorials. Over het algemeen ben ik wel super blij met het eindresultaat en ik heb leuke reacties gehad op mijn video.

You may also like

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *