Evaluatie periode 4: TV

Periode 4 was een periode waar ik al een langere tijd naar uit keek. We zijn bezig geweest met het maken van een eigen televisie programma en we hebben daarnaast heel veel interessante opdrachten mogen doen. Ik ben bijvoorbeeld een dagje mee geweest met de ANWB Wegenwacht, maar ik ben ook op bezoek geweest bij een opleiding tot schoenmaker.

Het maken van een eigen vlog was natuurlijk helemaal iets voor mij. We moesten een kaartje trekken waar een beroep op stond. Ik moest een dagje meelopen met de ANWB Wegenwacht. In eerste instantie sprak mij dit onderwerp niet heel erg aan, maar ik ging er meer over lezen op internet en toen vond ik het al interessanter worden. Het was uiteindelijk een zeer geslaagde middag en ik ben blij met het eindresultaat. Mijn uitgebreide evaluatie over de vlog kun je hier lezen.

Het allerleukste van periode 4 vond ik het maken van onze eerste TV-uitzending. Ik zag er eerst best wel tegen op, omdat ik wist dat het heel veel werk zou zijn. Een van mijn taken tijdens deze uitzending was het filmen bij een opdracht die Karlijn had gekregen. We gingen de stad in om shots te schieten die te maken hadden met het MBO. Ik filmde bijvoorbeeld lopende studenten en een vlag van een geslaagde student. Karlijn heeft de beelden bewerkt en het resultaat mag er zeker zijn. Naast deze taak ben ik met Floor mee geweest naar een opleiding tot schoenmaker in Utrecht. Het is een bijzondere opleiding, omdat er niet veel van dit soort opleidingen in Nederland zijn. Mijn taak was om samen met Floor vragen te bedenken en belangrijke antwoorden van de geïnterviewde op te schrijven. Tessa van de opleiding AV was mee om te filmen.

Een week voordat de uitzending begon werd ik door mijn docent gevraagd of ik een side-kick wilde presenteren voor in de uitzending. Zoals bijvoorbeeld het stukje van Luuk Ikink in RTL Late Night. Ik wilde dit eigenlijk niet, want ik vind presenteren altijd heel spannend. Het is toch anders om te praten voor een camera dan voor een publiek vind ik. Maar ik heb uiteindelijk toch ja gezegd en ik mocht de side kick samen met Floor doen. Daar was ik wel blij mee. We hebben het gehouden over het stigma omtrent het MBO. We worden vaak dom gevonden en we worden vaak neergezet alsof we niks kunnen. Sommigen dingen kloppen wel deels, dus wij hebben dit op een grappige (sarcastische) manier neergezet. Het was erg leuk om te doen. Helaas zagen we onze dia voorstelling niet tijdens het presenteren, dus moesten we het improviseren. Het publiek kon het daardoor ook niet echt volgen, omdat ze er geen beeld bij hadden. Gelukkig mag het eindresultaat er zeker zijn, want de hele TV uitzending is heel mooi in elkaar gezet. Ben je benieuwd geworden naar onze tv uitzending? Hij is hier te bekijken.

Ik vind dat we als klas trots mogen zijn op onszelf en op wat we al hebben geleerd dit jaar. Youri en Romy hebben ontzettend goed gepresenteerd en Soraya heeft het als eindredacteur heel goed gedaan. Ik hoop dat iedereen op zijn/haar stage veel mag leren en dat we terug komen op school met veel meer kennis dan we al hebben. Voor nu wil ik dit jaar afsluiten op mijn blog en zeggen dat ik heb genoten van dit jaar. Ik heb veel leuke en lieve mensen leren kennen. Ik wil Pieter, Yvette, Annelies, Aart en alle andere docenten die ons hebben geholpen dit jaar ook heel erg bedanken.

Ik wens iedereen die dit leest een hele fijne vakantie toe.

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *