Mijn eerste stageweek bij Artiestennieuws

Op dit moment is het woensdag, mijn derde stage dag alweer. Wat heb ik al veel geleerd in zo’n korte tijd.

Op maandag ging mijn wekker voor het eerst in 8 weken zomervakantie weer. Om 06:45 schrok ik wakker van mijn wekker. Op zo’n moment besef je dat die heerlijke zomervakantie weer voorbij is. Dit keer hoefde ik niet naar school, maar ga ik bezig met een halfjaar stage lopen in Utrecht. Ik moet zeggen dat ik hier enorm veel zin in heb.

Eenmaal aangekomen op mijn eerste stagedag kreeg ik een eigen computer en een speciale stijlgids van Artiestennieuws. Verschillende dingen werden mij uitgelegd en na ongeveer 2 uurtjes mocht ik al beginnen met het schrijven van mijn eerste concertaankondiging. Naast het schrijven van een aankondiging komt er veel meer kijken bij het publiceren van het bericht. Je moet een meta omschrijving toevoegen, een SEO-titel, een slug, de juiste categorieën, tags, foto’s met toestemming en nog veel meer. Ik moet nog steeds wel flink nadenken bij al deze dingen. Niet zo gek ook als je nog maar twee stage dagen gehad hebt.

Artiestennieuws publiceert concertaankondigingen onder de naam van Artiestennieuws. Naast deze berichten mag je ook zelf leuke artikeltjes verzinnen. Die artikeltjes komen onder jouw eigen naam te staan. Ik heb al een aantal concert aankondigingen op de website staan en gisteren en vandaag zijn er 2 artikeltjes onder mijn naam online gekomen:

Dronken artiesten op het podium

Herdenkingsconcert Charlottesville

Ik vind het heel gaaf om te zien dat mijn eigen geschreven artikelen verschijnen op de website. Tuurlijk heb ik ook een eigen blog waarop ik weleens artikelen post, maar dit is toch even andere koek.

Ik ben nog steeds erg blij met de keuze voor deze stage, omdat ik al veel heb geleerd en ik vind het te gek om te doen. Vandaag heb ik gelukkig ook even de tijd gekregen om aan mijn stage verslag te werken, dus hoofstuk 1 heb ik af gekregen. Elke vrijdagmiddag ga ik even tijd vrijmaken om een weekopdracht te doen.

Tot dusver mijn stagedagen. Ik houd jullie op de hoogte!

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *