Stageweek 4: Een andere stage

Op dit moment heb ik mijn laatste stagedag bij Artiestennieuws gehad. Een maand ben ik er fulltime geweest. Ik had nooit van mezelf verwacht dat ik binnen de stage periode zou gaan switchen, maar het is toch gebeurd. De grootste reden hiervoor was dat ik niet genoeg tijd kreeg om mezelf te ontwikkelen in verschillende dingen en dat ik elke dag met een vervelend gevoel naar mijn stage ging. Ik zat al ongeveer 2 weken met het gevoel dat ik iets anders wilde doen. Ik word er niet gelukkig van om een hele dag van 9:00 uur tot 17:00 uur achter een computer stukjes te typen. Het zou meer bij mijn persoonlijkheid passen om wat meer diversiteit te hebben in mijn dagelijkse bezigheden. Ik ben bereid om veel tijd te steken in een stage, maar dan moet ik er ook wat voor terug krijgen.

Dit stagebedrijf leeft van stagiaires, dus een stagiaire heeft eigenlijk geen kans om zelf op pad te gaan met een idee. Er komt dan namelijk niet voldoende content online op de website. Er zijn nog meer redenen waarom ik ben weggegaan, maar dat ga ik niet allemaal uitleggen via een openbaar blog.

Vorige week woensdag had ik een dagje vrij genomen, want ik was uitgenodigd voor een gesprek bij Girlscene. Ik had dit totaal niet zien aankomen, want de meeste bedrijven waren al voorzien van stagiaires. Girlscene is een website voor jonge vrouwen. Op de website vindt je informatie over mode, beauty, liefde, series, sport en nog veel meer. Toen ik een mail stuurde naar Girlscene kreeg ik gelijk een enthousiaste mail terug waarin ze opzoek zijn naar een Youtube-stagiair. Een compleet nieuw fenomeen. De redactie is opzoek naar een persoon die het Youtube-kanaal voor een deel kan vullen met content en met creatieve ideeën kan komen. Ik was natuurlijk ontzettend blij met het goede nieuws en werd gelijk uitgenodigd voor een gesprek.

De redactie van Girlscene is te vinden in de ‘Foodhallen’ van Amsterdam. Best een eindje met de trein, maar als het echt leuk is heb ik dat er voor over. Ik kwam binnen lopen op de redactie en er waren heel veel jonge vrouwen druk aan het werk. Het zag er énorm gezellig uit. Girlscene valt onder ‘EENMEDIA’, een verzamelnaam voor verschillende vrouwen websites. Ik werd gelijk hartelijk ontvangen en aan iedereen voorgesteld. Na een gesprek van ongeveer 20 minuten werd ik aangenomen. Ik was énorm blij, want dit is wat ik wilde doen.

De bedoeling is dat ik verschillende Youtube filmpjes ga maken voor het kanaal van de website. De welbekende mode & beauty video’s, maar ook interviews op straat met jongens om te vragen wat ze bijvoorbeeld vinden van rode lipstick bij meiden. Veel lezeressen willen namelijk weten hoe jongens denken en wat ze vinden van bepaalde trends. Ik ga de filmpjes soms alleen maken + editen en af en toe ga ik ook video’s opnemen met collega’s.

Maandag is mijn eerste dag bij Girlscene. Ik ben heel erg benieuwd wat deze stage mij gaat brengen. Ik heb er in ieder geval énorm veel zin in.

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *