Stageweek 6: Stage VS School

Mijn zesde stageweek (tweede week bij Girlscene) zit er al weer op. Ik heb het echt enorm naar mijn zin en ik heb al ontzettend veel dingen gedaan. Ik heb in totaal al een stuk of 7 video’s gemaakt + ge-edit en ik ben veel op pad geweest in Amsterdam. Deze week heb ik weer verschillende video’s opgenomen voor de serie ‘ Mannenpraat’. Erg leuk om mannen aan te spreken op straat en verschillende vragen te stellen over de liefde, fashion en lifestyle.

Naast het maken van deze video’s ben ik met Romee in Amsterdam langs de verschillende fastfoodketens geweest. We kregen de opdracht om opzoek te gaan naar de fastfoodketen waar je de meeste frietjes krijgt bij een patat klein. We zijn langs de FEBO, Burger King, Mac, Smullers en KFC geweest. Dit avontuur hebben we vast gelegd in een vlog die binnenkort online verschijnt.

Ik kreeg deze week ook de opdracht om de stad in te gaan om meiden met toffe outfits te fotograferen voor de website. Ik heb een stuk of 12 vrouwen gefotografeerd. De bedoeling is om een soort streetstyle rubriekje te maken voor de website.

Deze week heb ik ook een video opgenomen waarin ik 5 tips geef om je Instagram feed te onderhouden en een video waarin ik uitleg hoe je pepernoten bakt. Deze video’s verschijnen binnenkort op het Youtube-kanaal van Girlscene.

De weekopdracht van deze week is om de verschillen op te noemen tussen stage en school. Dus bij deze:

  1. Stagelopen bij Girlscene is ontzettend tof, omdat ik helemaal kan doen wat ik zelf leuk vind. Ik leer er veel van en ik ben veel buiten om te filmen of te fotograferen. Op school doe ik natuurlijk ook de opleiding waar ik voor gekozen heb, maar qua creativiteit heb ik meer ruimte bij mijn stage.
  2. Op school heb ik veel contact met de klas en tijdens stage een stuk minder. Dit vind ik erg jammer, omdat ik een hele toffe en lieve klas heb.
  3. Het grootste verschil tussen stagelopen en naar school gaan is denk ik toch wel de reistijd. Met naar school gaan ben ik iedere dag ongeveer 3 minuten fietsen kwijt en met mijn stage in Amsterdam ongeveer 3,5 uur reistijd met de bus, trein en de tram. Ik heb het er absoluut voor over, want ik heb zo’n leuke stage.
  4. Op school krijg ik veel lesstof over verschillende onderwerpen en bij stage gaat het er vooral om de lesstof toe te passen. Mijn stagebegeleider gaat niet voor de groep staan en een geschiedenis lesje houden, gelukkig niet zeg.
  5. Op school heb ik gym en op stage niet. Ik ben heus niet vies van sporten hoor, want af en toe een lesje in de sportschool is goed voor mij. Toch zijn die wekelijkse balsporten op Landstede totaal niet mijn ding. Dit wisten jullie vast al.

Dit was dan al weer mijn blogpost over deze week. Op naar week 7, Ik heb er in in!

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *