Stageweek 11: Deze dingen die ik op school heb geleerd heb ik iets aan tijdens mijn stage

We zitten alweer bijna op de helft van de stageperiode, wat vliegt de tijd toch voorbij. Ik heb al veel dingen geleerd op mijn stage en daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Op school leerde ik ook al een aantal dingen en vandaag ga ik het over die dingen hebben. Ik vind het wel erg lastig, omdat ik nu zo niet iets kan bedenken wat ik geleerd heb. Ik heb mezelf best wel veel aangeleerd qua editen, fotografie, Youtube en bloggen. Ik denk dat mijn schrijftaal wel wat verbeterd is door school, althans dat hoop ik ;).

Op mijn vorige stageadres bij Artiestennieuws, waar ik een maand stage liep heb ik 24/7 geschreven. Ik denk dat ik daar wel meer van heb geleerd dan ik nu denk. Oke, dit was nog maar punt 1. Nu moet ik nog twee dingen verzinnen die ik op school heb geleerd. Gek eigenlijk, dat ik er zo lang over moet nadenken. Ik weet al iets. Tijdens BAB heb ik van Michel geleerd om uit een video of interview zoveel mogelijk alle ‘UHH’tjes’ er uit te knippen. Helaas kan dit niet altijd, omdat diegene er dan gelijk een zin achter aan plakt. Toch probeer ik dit zoveel mogelijk te doen.

Dit waren twee punten, nu nog even een derde leerpunt bedenken. Nu kom ik op iets wat ik ooit van Annelies heb geleerd: ‘Laat soms een stilte vallen in een interview dan krijg je soms meer informatie van diegene die je aan het interviewen bent’. Tijdens de serie Mannenpraat probeer ik hier op te letten, omdat jongens soms verlegen zijn op camera. Ik krijg vaak antwoorden als : ja, nee, weet ik niet, misschien en gewoon. Als ik dan even een stilte laat vallen dan praten ze meestal wel wat meer. Puur omdat het anders ongemakkelijk wordt. Dit waren wel een beetje de drie dingen die het eerste in mij opkwamen.

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *