Stageweek 14: drie dingen die ik niet op school heb geleerd maar nu wel moet weten

De opdracht van deze week is om drie dingen te beschrijven die ik niet op school hebt geleerd, maar nu wel moet weten.

Sinds een maand schrijf ik ook artikelen voor de website, dus daar ben ik wel heel erg blij mee. Ik vind het een interessante afwisseling en ik leer ook weer veel door de tips van mijn stagebegeleider Danique. Ik ben bijvoorbeeld tot het besef gekomen dat ik vaak de worden ‘zullen’ en ‘kunnen’ gebruikte. Dit leest niet echt actief en ik heb geleerd om actiever te gaan schrijven. Niet: ‘zij zullen morgen gaan schijven’ maar ‘zij gaan morgen schrijven’. Ik ben hier erg bewust van geworden en ik irriteer me nu zelf ook aan teksten waarin niet actief word geschreven.

Ik ben me bewust geworden van de invloed die bepaalde teksten kunnen hebben op de lezer. Als ik iets niet helemaal goed heb gelezen op internet en ik schrijf het verkeerd in het artikel ontstaat er verwarring bij de lezeressen. Ik heb dit bij Girlscene nog niet gehad, maar wel bij Artiestennieuws. Ik had een keer dat ik een datum verkeerd had opgeschreven en dat de lezers van het artikel reacties erover gingen plaatsen.

Ik heb geleerd om constant door te werken en minder snel afgeleid te zijn door mijn mobiel. Ik had hier verleden jaar wel eens moeite mee, maar nu wil ik heel graag mijn taken af hebben.

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *