Stageweek 17: Interview met Karlijn

Vandaag heb ik mijn mede-stagiair Karlijn geïnterviewd over haar stage bij Girlscene. Ze begon ongeveer een maand na mijn komst met haar stage bij deze meidenwebsite. In dit interview verteld ze over haar taken binnen dit bedrijf en haar toekomst omtrent dit werkveld.  

brakke zondagmiddag-wandeling maken met mn scheet 💛

Een bericht gedeeld door K A R L I J N (@karlijnvanspankeren) op 7 Jan 2018 om 7:51 (PST)

Kende jij Girlscene al voordat je er stage ging lopen?
Ja, sinds ik op de middelbare school zat las ik Girlscene elke dag. Toen ik het drukker kreeg met mijn huidige opleiding ben ik iets minder Girlscene gaan lezen, maar nog steeds wekelijks. Artikelen van Girlscene die op Facebook voorbijkwamen klik ik altijd aan. Je kunt dus wel zeggen dat ik de site al lange tijd volg, minstens 6 jaar.

Wat zijn jouw taken binnen dit bedrijf?
Ik ben nu al ruim twee maanden redactie-stagiaire. Dit houdt in dat ik me voornamelijk bezighoud met het schijven van artikel voor Girlscene. Daarnaast hou ik de Instagram pagina bij, maak ik foto’s van producten of pas ik de wekelijkse musthaves aan. De focus ligt op het schrijven, maar ik houd me daarnaast dus ook met andere dingen bezig.

Zou jij hier later willen werken?
Voor zover ik tot nu heb ervaren lijkt het mij superleuk om hier later te werken. De sfeer is goed en de onderwerpen spreken mij erg aan. Dit is natuurlijk mijn eerste stage, dus zoveel vergelijk materiaal heb ik niet. Toch zou ik momenteel geen leukere baan dan dit kunnen bedenken!

Zou jij ooit hoofdredacteur willen worden net als Danique?
Ja, het lijkt mij geen straf om fulltime voor Girlscene te werken. Ik denk wel dat ik het schrijven zal missen, omdat ik het heel leuk vind om écht iets te maken. De hectiek die bij het hoofdredacteur zijn spreekt mij wel heel erg aan. Je bent met van alles en nog wat bezig om het beste van Girlscene te maken, dit lijkt mij erg leuk.

Wat is het leukste dat jij in je stageperiode hebt gedaan?
Jeetje dit is een lastige vraag, ik heb al zoveel leuke dingen mogen doen. Van alle uitstapjes heb ik erg genoten, zoals de Dyson high tea, de XITE awards en het Amsterdam Light Festival. Toch vind ik het ook erg leuk om gewoon lekker met z’n allen op de redactie te zitten en met elkaar te lachen, daar word ik net zo gelukkig van.

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *