Marketing les 3: contentmarketing Albert Heijn

Les 3: Opdracht het onderzoek marketing

  • Bedrijf die aan contentmarketing doet
  • Welke vormen van contentmarketing het bedrijf doet en maak daar een blog van 300 woorden van.

Allerhande Albert Heijn

Supermarktketen de Albert Heijn doet eigenlijk al jaren (meer dan 60 jaar) aan contentmarketing. Dit bewijzen ze met het gratis mee te pakken magazine ‘de Allerhande’ waarin allerlei verschillende recepten staan. Het is geen directe marketing omdat ze niet de producten proberen te verkopen, maar ze laten allerlei recepten zien die je met producten van deze supermarkt kunt maken. Voor velen is het dus makkelijk om dat recept te maken met producten van diezelfde winkel, dan weten ze zeker dat ze precies dezelfde producten gebruiken.

Via de website van de Appie is er ook een speciale ‘Allerhande Box’. Hier kun je alle recepten die in het kooktijdschrift staan met bijbehorende ingrediënten in je winkelmandje gooien en bestellen. Eigenlijk dringen ze er dus wel op aan om alles bij de Appie te kopen, maar het is niet echt een vorm van reclame voeren. Dit heet dus contentmarketing.

Naast deze vorm van marketing kan je via de speciale ‘Appie app’ van Albert Heijn, Siri op je Iphone gebruiken om boodschappen toe te voegen aan je winkelmandje. Binnen een aantal kliks heb je de boodschappen besteld en zijn ze binnen het afgesproken bezorgmoment aanwezig in je huis. Enorm handig dus als je altijd weg bent, oud bent en je huis niet uit kan of als je gewoon simpelweg geen zin hebt.

Sinds kort heeft het bedrijf ook een Youtube-kanaal met de naam ‘Appie Today’. Met dit kanaal wil de supermarktketen de jongere mediaconsument op een vernieuwende manier bereiken. De ‘zender’ maakt dagelijkse video’s en reportages over het proeven en maken van eten, trends, blunders en nog veel meer.

Dit zijn eigenlijk allemaal vormen van marketing waardoor mensen getriggerd worden om boodschappen bij de Albert Heijn te doen. De service is goed en als een product je niet bevalt krijg je gewoon je geld terug.

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *